Lihtne tellida

Täpselt akna mõõtude järgi

Kiire tarne 7-10 tööpäeva

Garantii 5a

4 tasuta* kanganäidist

Voldikkardin – ülimalt stiilne ja praktiline aknakate

15.05.2023

Voldikkardin on kõikides ruloodest funktsionaalseim. Seda aknakatet saab lihtsalt timmida nii ülevalt alla, alt üles kui ka keskele kokku. Voldik annab võimaluse katta aknaava just sealt, kust parasjagu vaja on. Akna alumise osa katmine on mugavaks lahenduseks just esimese korruse elanikele, kes vajavad rohkem privaatsust. Voldikut kõrgemalt liigutades, saab aga mugavalt varjata lõõmavat päikest. Voldikkardin kinnitatakse aknaraamile, mis mõjub ruumis puhta ja stiilsena.

Rulo e-poes on olemas mitut erinevat tüüpi voldikardinaid. Pakume nii poolpimendavaid, pimendavaid, topelt kangaga kui ka niiskuskindlaid voldikuid, mida saad kasutada pea igas ruumis. Selleks, et saada voldikutest pilt selgemaks, räägime lahti kõik erinevused ja paigaldusvõimalused.

Kuhu voldikkardin paigaldada?

Voldikuid on võimalik paigaldada igale nelinurksele klaasavale. Olgu selleks siis köögiaken, vannitoaaken, katuseaken või hoopis rõduuks. Katame kõik vajalikud ruudud, et saaksid oma kodus privaatsust ja valgust vastavalt oma soovile reguleerida. Mainime ära, et selline valgusega mängimise võimalus on eriti kasulik kõigile taimearmastajatele, kelle rohelised „beebid“ valgust ohtralt ei talu.

Poolpimendav või pimendav?

Need kaks voldikkardinat aetakse tihti segamini. Nende ainuke sarnasus seisneb selles, et mõlemad blokeerivad valgust. Erinevus seisneb valguse hulgas, mis tuppa pääseb – pimendav voldik teeb ruumi kottpimedaks ja poolpimendav voldik lihtsalt vähendab tuppa sisenevat valgust. Aga kuidas nende vahel valida?

Poolpimendavad voldikud

Poolpimendav voldikkardin sobib ideaalselt näiteks kontorisse ja kooli, vähendades arvuti – või nutiseadme ekraani peegeldust. Olenevalt maitsest, sobivad need põhimõtteliselt maja igasse ruumi, muutes selle vajadusel pimedamaks ja hoides eemale võõrad pilgud. Nende abiga suurendad enda privaatsust ja kodu turvalisust.

Pimendavad voldikud

Pimendav voldik on valmistatud paksemast kangast, mille eesmärk on blokeerida igasugune valgus. Tavaliselt võib neid näha magamistubades, hotellitubades või lasteaedades. Uuringud on näidanud, et valgus mõjutab oluliselt meie une kvaliteeti. Näiteks USA uneuurijate sõnul võib magamist segav valgus tekitada lausa masendust ja depressiivseid mõtteid.

Niiskuskindlad voldikkardinad

Vannituppa aknakatteid valides tasub lähtuda ruumi omadustest. Niisketes ruumides on keskkond vähe teine, seega võivad tavalised voldikud kõrge õhuniiskuse tagajärjel minna koledaks. Rulo soovitab vannituppa paigaldada niiskuskindlad voldikkardinad, millel on tavaliste voldikute ees mitmeid eeliseid.

Esiteks takistavad need hallituse ja bakterite kogunemise. Niiskuskindlad voldikud on valmistatud spetsiaalsest kangast ja niiskustõrjuvast materjalist, mis raskendavad hallituse ja bakterite tekkimist. Teiseks ei määrdu niiskuskindlaid voldikuid kergesti ega kaota puhastamisel oma värvi. Kui voldik on määrdunud, tuleb pinda pühkida vaid niiske lapiga.

Niiskuskindlad voldikkardinad – vastupidav lahendus vannituppa või kööki - RULO - rulo.ee - rulood - aknakatted

Kui tekkis tunne, et Sul on kodust stiilsed ja praktilised voldikud puudu, siis telli Rulo voldikkardinad siit. Rulo sooduspakkumiste, uute toodete ja muude uudistega kursis olemiseks jälgi meid Facebookis ja Instagramis!


Putukavõrk – valmistu murevabamaks suveks

Igasugused putukad mängivad meie looduses vajalikku rolli. Erinevad mutukad on söögiallikaks mitmetele kaladele, lindudele ja roomajatele ning ilma nendeta jääks ka enamus taimi tolmeldamata. Aga me kõik teame ka kuradima hästi, et meie koduseinte vahel nad selliste ülesannetega ei tegele!

Ruloode puhastamine – kõik mida pead sellest teadma

Igasugused putukad mängivad meie looduses vajalikku rolli. Erinevad mutukad on söögiallikaks mitmetele kaladele, lindudele ja roomajatele ning ilma nendeta jääks ka enamus taimi tolmeldamata. Aga me kõik teame ka kuradima hästi, et meie koduseinte vahel nad selliste ülesannetega ei tegele!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.